Наступна новина > < Попередня новина

09.05.2023 12:00 давність новини: 353 дн.

Перемога на Avlona Inter Folk Festival

Категорія: Привітання

Перемога на 15-му Avlona Inter Folk Festival, який з 06 по 08 травня 2023 року пройшов в албанському місті Вльора, українського Народного ансамблю танцю «Горицвіт» ім. Зенона Колобича Львівського Національного медичного університету імені Данила Галицького та Народного ансамблю танцю «Діброва» комунального закладу Львівської обласної ради Львівського фахового коледжу культури і мистецтв, безумовно, була абсолютною!

Серед учасників конкурсу - танцювальні колективи Албанії, Косова, Греції, Австрії, Туреччини, Словаччини, Північної Македонії. Український колектив за рішенням журі, реакцією та підтримкою публіки був поза конкуренцією.

Культурний фронт України  міцно тримають натхненні і талановиті колективи під керівництвом художніх керівників Марії Колобич, Олега Копильчака та Побєди Харісова. Особливістю цього спільного колективу є те, що танцівників, яким більше 18-ти років, на сценах фестивалів закордоном замінили юні виконавці виконуючи ті самі надскладні віртуозні партії нашого традиційного Гопака.

Це було справжнє свято майстерності, талантів, а головне, мови душі народів, яка розкривається у мелодіях, танц, національному вбранні…

Посол України Володимир Шкуров у своєму вітальному слові висловив вдячність голові організаційного комітету, керівнику культурного Центру «Авлона», відомому фольклористу Sejmen Gjokoli і всій його команді, а також неймовірним Львівським колективам, які своїм мистецтвом доносять світові красу, талановитість, силу і непохитність нашого народу. «Слава Україні!» - стало позаконкурентним лозунгом 15-го Міжнародного фольклорного фестивалю в Албанії. Такі перемоги надихають і стверджують нашу віру у велику Перемогу Українського народу над російським окупантом. Вони стверджують нашу віру у майбутнє України, красу і велич  народу, який є носієм великої культури і національних традицій!

Слава Україні!

 

Відео можна переглянути тут