Наступна новина > < Попередня новина

26.03.2023 17:00 давність новини: 1 р.

Театральний вулик

Сьогодні, 26 березня, до Львівського фахового коледжу культури і мистецтв, відсвяткувати Міжнародний день Театру, з’їхалися дитячі театральні колективи мистецьких навчальних закладів з різних куточків Львівщини.

 Дитячо-юнацький фестиваль-огляд «Театральний вулик» радо зустрів 12 колективів і ця зустріч перетворилася на яскраве свято дитячої творчості, свято юних талантів і непереможного оптимізму.

На суд компетентного журі (С. Бельченко, О. Копильчак, Т. Сторожук, Ю. Чеков), були представлені різні за змістом і характером композиції від дитячих гумористичних п’єс до актуальних тем сьогодення.

Фестиваль відкрив маленьких зірочок, гра яких відзначалася глибокою органічністю, безпосередністю, акторською виразністю, дієвим словом (Єва Нога, Гнат та Софія Халавки).

Одноголосним рішенням журі, Гран-Прі фестивалю було присвоєно дитячому театру «Барвінок» Радехівської ДМШ ім. І.Білозіра (кер. М.Халавко), який виніс на суд глядачів інтерпретацію відомої української народної казки «Язиката Хвеська». Журі відмітило добре зладжену сценарну композицію, цікаве режисерське вирішення, чудову гру юних акторів, відповідний до віку зміст і відмінний сценічний вигляд персонажів.

 Також було відзначено Дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів театральні колективи «Скетч-Арт» (ШМ №5,кер. Р. Гоменюк), «Море мрій» (Оброшинська ДМШ, кер. З. Рогожинська), «Знахідка» (ЛШМ №10, кер. С. Гоменюк)  та інші.

Особлива подяка голові методичного об’єднання викладачів театральних дисциплін області, викладачу-методисту Львівського фахового коледжу культури і мистецтв, голові журі фестивалю «Театральний вулик» Світлані Бельченко та її юним вихованцям, студентам І-го курсу коледжу, невтомним «бджілкам» за їх працю, колективу колежу та його дирекції за допомогу в організації та проведенні заходу, всім учасникам, керівникам та батькам, а також ЗСУ за можливість творити, працювати і мріяти!