Наступна новина > < Попередня новина

10.05.2023 18:00 давність новини: 352 дн.

Обласний семінар-практикум керівників аматорських театральних та художньо-просвітницьких колективів

Категорія: РВТЗ
ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ КЕРІВНИКІВ АМАТОРСЬКИХ ТЕАТРАЛЬНИХ ТА ХУДОЖНЬО-ПРОСВІТНИЦЬКИХ КОЛЕКТИВІВ ЛЬВІВЩИНИ

Сьогодні, 10 травня 2023 року в приміщенні актової зали «Навчально-методичного центру культури і мистецтв Львівщини» відбувся обласний семінар-практикум керівників аматорських театральних та художньо-просвітницьких колективів Львівщини.

 Перед численними керівниками аматорських театральних колективів виступила завідувачка відділу народної творчості та креативних індустрій КЗ ЛОР «Навчально методичного центру культури і мистецтв Львівщини», заслужена працівниця культури України Ольга Дуляба, наголосивши на надзвичайній важливості аматорського театрального мистецтва у збереженні української національної ідентичності в умовах жорстокої агресії ворога.

              Із доповіддю на тему: «Роль аматорського театрального колективу у соціокультурній діяльності народних домів в умовах воєнного часу» перед присутніми виступив викладач театральних дисциплін КЗ ЛОР «Львівський фаховий коледж культури і мистецтв», відповідальний секретар Львівського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков.                     Під час семінару обговорено підсумки проведення обласного дистанційного огляду-конкурсу читців та художньо-просвітницьких колективів «Свою Україну любіть!». Із своїми враженнями та пропозиціями до присутніх звернулися: голова та співголова журі обласного дистанційного огляду-конкурсу Юрій Чеков та викладачка вищої категорії театральних дисциплін,  методистка КЗ ЛОР «Львівський фаховий коледж культури і мистецтв» Світлана Бельченко.

 Надзвичайні враження та яскраві емоції викликав показовий виступ студентів І-го режисерського курсу Львівського фахового коледжу культури і мистецтв. Учасникам семінару були представлені: уривок з сценічного варіанту містерії Тараса Шевченка «Великий льох» у постановці заслуженого діяча мистецтв Юрія Чекова та уривки з театралізованої композиції «Це казка» за мотивами українських казок у постановці Світлани Бельченко.

Висловлюємо щиру подяку усім учасникам за те, що доєднались до цього важливого та плідного заходу, сподіваємось, що усі отримали багато цінних знань та практичного досвіду, які, безумовно, знадобляться усім нам у подальшій роботі з керівництва аматорським театральним колективом.

Особлива вдячність за те, що ми мали можливість зустрітися з такими талановитими та креативними людьми з усієї Львівщини, впевнені, що сьогодні ми стали не тільки колегами, а й друзями у нашій спільній творчій праці!

Дякуємо ЗСУ за можливість зустрічатися та проводити такі заходи!