Наступна новина > < Попередня новина

12.04.2023 18:00 давність новини: 1 р.

Мистецько-творча профорієнтаційна зустріч

Надзвичайно цікава і змістовна мистецько - творча профорієнтаційна акція відбулася 12 квітня в Палаці культури "Кристал" м. Новояворівська за участю студентів 1режисерського курсу і викладачів комісії театральних дисциплін Львівський фаховий коледж культури і мистецтв  на запрошення відділу культури, молоді і спорту Новояворівської міської ради.

          В рамках цієї акції:

Викладачі комісії театральних дисциплін Ю.П.Чеков , С.В. Бельченко , О.А.Копильчак виступили перед учасниками семінару - практикуму керівників аматорських театральних колективів з профорієнтаційною інформацією про специфіку нового набору на творчі спеціальності ЛФККіМ , зокрема "Сценічне мистецтво"  і " Менеджмент соціокультурної діяльності".

Заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков  провів перед учасниками семінару - практикуму майстер - клас на тему: "Роль аматорського театру в соціокультурній діяльності народних домів в період війни".

І профорієнтаційна інформація і майстер - клас викликали жвавий інтерес і зацікавлення у учасників семінару - практикуму!

Студенти 1-го режисерського курсу (за участю 2-х студентів  інструментального відділу), з метою профорієнтації, а також популяризації Шевченкового слова, виступили перед учнівською молоддю Новояворівська з сценічним варіантом містерії "Великий льох" за Т.Г.Шевченком у постановці Заслуженого діяча мистецтв України Юрія Чекова. Наприкінці постановки було оголошено благочинний збір на  потреби ЗСУ.

Студенти і викладачі - театрали відвідали музей етнографії і народних промислів Яворівщини, де ознайомились з Етно експонатами. Із цікавістю взяли участь у майстер - класі з унікального  розпису Яворівської іграшки, а ще із задоволенням посмакували фірмовим Яворівським пирогом.

З метою  профорієнтації і налагодження творчих зв'язків відбулася дружня, творча зустріч - знайомство наших студентів - театралів із  керівниками і учасниками двох, дуже яскравих театральних колективів ПК"Кристал", лауреатів багатьох театральних конкурсів:

Народним аматорським драматичним колективом " Art Valeur " ( театр - студія) - керівник Назар-Ян Божик

Зразковим дитячим драматичним театром "Вишенька" -  керівник Олена Коноваленко-Крицька.

Це була дуже цікава, дружня і творча зустріч однодумців, любителів театру, яка, сподіваємось, продовжиться новим поповненням талановитих абітурієнтів в наш коледж!

Всі учасники  цієї цікавої  мистецько-творчої профорієнтаційної акції отримали великий творчий позитив, гарний досвід, обмінялись  професійною, корисною інформацією, творчо поспілкувались і ,навіть, навчились малювати Яворівський орнамент.

Зібрали на потреби ЗСУ 2762 грн.!

Особлива подяка керівниці відділу культури , молоді і спорту Новояворівської міської ради Наталії Слободи за запрошення і чудову організацію цієї мистецько - творчої акції!

Все буде Україна!